Lastige zaken in veranderprocessen

imagesVeelvuldig kom ik als adviseur  in aanraking met organisaties waar men al langere tijd een verandering probeert te realiseren zonder bevredigende opbrengst. Interventies leveren kortstondige verbeteringen op, maar na verloop van tijd ziet men dezelfde verschijnselen weer optreden. Voorbeelden van dergelijke hardnekkige situaties zijn een tegenvallende klantgerichtheid of tekort aan ondernemerschap binnen de organisatie. Opvallend vaak vindt de leiding van de organisatie dat medewerkers onvoldoende proactief zijn, zich afwachtend opstellen en zelfs cynisch zijn. Op hun beurt vinden medewerkers de cultuur in de onderneming onveilig en de leiding directief.

In het artikel Leiderschap en interventies in stagnerende veranderprocessen schetst A.J. Ardon mogelijkheden om dit soort processen te deblokkeren. Een pleidooi voor minder beheersing en meer interactie ,vrije keuzes maar ook persoonlijke verantwoordelijkheid.

lees meer….

Leiderschap en interventies in stagnerende veranderprocessen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s