Eenzaamheid……….

Wat is het verband tussen sociale netwerken en eenzaamheid? In het boek ‘Alone Together’ onderzoekt auteur Sherry Turkle het gedrag van jongeren op sociale media als Facebook. Eén van de ontdekkingen die ze doet is dat jongeren veel liever communiceren door te smsen of te chatten, dan door een echt gesprek met elkaar aan te gaan. Op basis van Alone Together maakte Shimi Cohen deze fantastische infographic om in kaart te brengen hoe, ook al staan we altijd in contact met onze “vrienden” via social media, eenzaam we zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s