Goed nieuws: Nederland vijfde slimste economie in EU

Man Holding LoudspeakerNederland vijfde slimste economie in EU.Nederland is dit jaar gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst van de meest innovatieve economieën in de Europese Unie.Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van de Europese Commissie. Vorig jaar stond Nederland op plek 7. Volgens minister Henk Kamp van Economische Zaken laat “de mooie score zien dat de Nederlandse economie heel sterk is.”

Nederland moet alleen Zweden, Duitsland, Denemarken en Finland nog voor zich dulden. Zijn hoge score dankt het aan het hoge niveau van wetenschappelijk onderzoek, de goede samenwerking tussen onderzoekers en ondernemers en het stijgend aantal innovatieve bedrijven in het midden en kleinbedrijf.

Uitgaven aan onderzoek

Als het gaat om de uitgaven van bedrijven aan onderzoek en ontwikkeling loopt Nederland relatief nog achter. Daarom stimuleert het kabinet bedrijven om meer in innovatie te investeren door belastingkortingen te geven, regels te schrappen en meer durfkapitaal ter beschikking te stellen, zei Kamp dinsdag.

Bron: ANP

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s