Rubriek Open deuren: Een lerende organisatie is een netwerkorganisatie

imagesVeel mensen zien een organisatie als een systeem waarin ze zich voegen naar een hiërarchische orde. Een lerende organisatie heeft  meer de vorm van een netwerk: een sociale construct waarin iedereen de mogelijkheid heeft invloed uit te oefenen. Het zogeheten lidmaatschap. Belangrijk hierbij is dat een lerende organisatie gebouwd is op een mensbeeld waarbij de leden zichzelf en elkaar als volwassen individuen beschouwen: mensen die zelf verantwoordelijkheid willen en durven nemen voor hun eigen functioneren en hun functioneren in relatie tot de ander en die van de ander hetzelfde veronderstellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s