Lerende organisatie


imagesLERENDE ORGANISATIE

De komende tijd ga ik het begrip lerende organisatie weer eens verder onderzoeken. Ik start met een serie korte artikelen over dit onderwerp. Veel leesplezier.

De term ‘lerende organisatie’ wordt vaak gebruikt. Veel organisaties zeggen het te (willen) zijn. Ook in onderwijsland is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor deze ontwikkeling. De aandacht voor ‘Opleiden in de school’ is hier een gevolg van.

Wat is een lerende organisatie?

De term ‘lerende organisatie’ is in de afgelopen jaren veelvuldig gebruikt om aan te geven dat organisaties zich in de huidige tijd van snelle technologische vernieuwingen van producten en sociale veranderingen, flexibeler en meer open maken, zodat men beter in staat is op externe ontwikkelingen te reageren en te anticiperen. Een lerende organisatie streeft ernaar bekwaam te zijn én te blijven. Met andere woorden: een lerende organisatie is een organisatie die in staat is zich permanent te verbeteren, te vernieuwen en te ontwikkelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s